Harran Üniversitesi koordinatörlüğünde yürütülen "TRC2 Bölgesinde Faaliyet Gösteren KOBİ'lerin COVİD-19 Sürecine Uyum Kabiliyetlerinin Ölçülmesi ve Sanayi 4.0 Perspektifinden Rekabet Koşullarının İyileştirilmesi Analizi" isimli proje TÜBİTAK 1001 projesinin çalıştayı çevrimiçi olarak gerçekleştirildi.
 
 
Çalıştayın açılış konuşmaları proje yürütücüsü olan Prof. Dr. Esra SİVEREKLİ, Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası Genel Sekreteri Ferdani GÖKDERE ve Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İbrahim Halil PELTEK  tarafından gerçekleştirildi. Diyarbakır ve Şanlıurfa bölgesinde faaliyet göstermekte olan KOBİ’lerin COVID-19 sürecine ilişkin uyum kabiliyetlerinin ölçülmesi ve sanayi 4.0 perspektifinden rekabet koşullarının iyileştirilmesinin analizini amaçlayan çalıştayda proje ekibinden  Prof. Dr. Bahar Burtan DOĞAN, Doç. Dr. Dursun AKASLAN, Doç. Dr. Gencay SARIIŞIK, Dr. Öğr. Üyesi Hamza ERDOĞDU, Dr. Öğr. Üyesi Nihat KÜÇÜK ve Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası Genel Sekreter Yardımcısı R. Aytaç İZGÖRDÜ çalışma alanları ile ilgili bilgi verdi.
 
 
Diyarbakır ve Şanlıurfa bölgesinde faaliyet gösteren KOBİ’lerimizin geleceğine ışık tutacak olan çalıştayda, COVID-19 süresince KOBİ’lerin hammaddeye ve finansmana ulaşım konusunda yaşadıkları zorluklarla birlikte,  TKDK Koordinatörü Sadık YETİM, Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesini temsilen Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Sağlık İşleri Şube Müdürü Remzi SONEKİNCİ, Birecik Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Saadettin BİLGİN ve diğer katılımcılar tarafından konuyla ilgili görüşler ifade edildi. Çalıştaya GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı ile birlikte çok sayıda katılımcı katılarak, çalıştayın sonunda konu ile ilgili mini anket ile genel değerlendirmelerde bulundular. 



GÖRÜŞ VE ÖNERİLER



Projemiz ile ilgili görüş ve önerilerinizi bize "tubitaktrc2@harran.edu.tr" mail adresine yazabilirsiniz.